Eerste taal

Welke taal sprak de mens als eerst?

Nou ik zou dus willen weten wat de eerste taal was dat de mens ooit heeft gesproken, er bestaan dus verschillende talen op de wereld, maar wat was dus de eerste? Ik weet niet of het mogelijk is om deze vraag te beantwoorden, maar als het kan zou ik het willen weten. Groetjes van Evi

Antwoorden: Eerste taal

Avatar

De oudste taal ter wereld is het Nederlands, want Diets of Duyts (een ander benaming voor Nederlands) komt van Douts, en dat betekent `de oudste`. Deze theorie van de Antwerpenaar Johannes Gropius Becanus uit 1569, die overigens ook nu nog aanhangers heeft, doet voor de meeste mensen nogal komisch aan- een lot dat veel theorieŽn over de oorsprong van de taal beschoren is. Het Franse Taalkundig Genootschap weigerde in 1866 om die reden zelfs alle artikelen over dit onderwerp.
Inmiddels zijn er nog steeds geen harde feiten, maar wetenschappers zijn het eer min of meer over eens dat taal eerder moet zijn ontstaan dan 75.000 voor Christus. Uit die tijd dateren enkele stukken rode oker (een aardsoort) die in 2002 gevonden werden en waarin patroontjes zijn gekrast. Met een dergelijk abstractieniveau moet ook taal mogelijk zijn geweest, zo is het idee.
Maar hoeveel eerder ontstond taal dan precies? Er zijn grofweg drie theorieŽn (ontleend aan NRC Handelsblad, 6 januari 2001)
-Taal ontstond 140.000 jaar geleden, met de opkomst van de Homo sapiens. Die had 75% grotere hersenen dan zijn voorganger Homo erectus.
-Taal ontstond 1 miljoen jaar geleden. Volgens berekening was spraak toen al lichamelijk enigzins mogelijk.
-Een vroege vorm van taal, zonder spraak, ontstond 2,5 miljoen jaar geleden toen de voorouders van de mens ging jagen.
Irma | 30-04-2008 17:13 0.1

Avatar

De eerste taal was gebaren taal vertrouw mij maar ik ben nog,maar 20 en ik zie de wereld heel anders dan de meeste mensen we zijn hier niet gekomen voor een vrouw en kinderen en materiaal ik weet wel waarom ik ben gekomen maar weet jij dat? ik heb jou vraag beantwoord mij vraag zou ik ook willen beantwoord ma.moet@live.nl daar kun je antwoord achter laten
24-11-2008 02:05

Avatar

Dan moet je gaan geloven word moslim zou ik zeggeb
01-12-2010 20:57

Avatar

Wat jij zegt slaat nergens op het oudste taal is het aramese taal
08-04-2016 20:03Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Eerste taal