Ieder land zijn eigen vlag

Heeft echt ieder land op de wereld zijn eigen vlag?

Of zijn er misschien ook landen die een vlag 'delen' of er geen hebben?

Antwoorden: Ieder land zijn eigen vlag

Avatar

Hier vind je alle vlaggen: http://www.google.nl/u...96R8P4WBYHqgWIkSiU9xqg

Volgens Aladin zijn er officieel 192 landen, maar dit aantal wijzigt omdat grenzen verschuiven. De vraag is soms ook wanneer je een gebied een land noemt.

Als je ervan uitgaat dat het aantal van 192 klopt en je gelooft dat bovenstaande site echt alle vlaggen heeft (zoals wordt beweerd op de startpagina), dan heeft niet ieder land een eigen vlag. Er zijn namelijk maar 167 vlaggen op de site te vinden.
Maar op deze site vind je al meer dan 170 vlaggen: http://www.vlaggeninfo...laggenvandewereld.html

Dat geeft toch te denken. Zeker als je nog even verder leest.

Wikipedia spreekt over staten:
Elke staat ter wereld heeft een eigen vlag. Daarnaast gebruiken veel staten aparte handelsvlaggen en oorlogsvlaggen. Zie daarvoor de artikelen Handelsvlaggen van de wereld en Marinevlaggen van de wereld. Sommige staten gebruiken bovendien een staatsvlag, die alleen dient om door de overheid gebruikt te worden.
* http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlaggen_van_de_wereld

En deze IndiŽr wilde alle vlaggen ter wereld op zijn lichaam tatoeŽren en kwam op 220 vlaggen. Zou hij nog extra landen hebben meegerekend? Hoe dan ook; als er zoveel landen en niet-landen een vlag hebben, zegt dat voor mij dat het antwoord op je vraag ja is.
* http://www.sansaar.nl/...d-op-lichaam-tatoeeren
Maresa | 01-10-2009 16:22Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ieder land zijn eigen vlag