Koudste plek aarde mensen wonen

Wat is de koudste plek - waar ook mensen wonen- op aarde?

Ik vind het al veel te koud als de temperartuur onder de 10 graden daalt... brrrr. Moet er dan ook niet aan denken ergens te wonen waar het echt héél koud kan worden. Wat is de koudste plek op aarde, waar nog bewoning mogelijk is?

Antwoorden: Koudste plek aarde mensen wonen

Avatar

Volgens mij is dat Alaska waar mensen wonen nog. Kan daar tot 50 graden onder nul komen waardoor het erg koud is op dat soort gebieden. De mensen daar kunnen er tegen en beschermen zich er ook goed tegen. In Rusland kan het ook heel koud worden.
Sanders | 18-09-2009 08:57

Avatar

Wikipedia

Antarctica is de koudste plek op aarde. De laagste temperatuur officieel ooit gemeten was bij het Vostok-station op 1000 kilometer van de Zuidpool: -89,2 °C (officieus -91 °C), en het continent is bijna volledig bedekt met ijs. Antarctica is het continent met de laagste gemiddelde luchtvochtigheid. Van al het ijs op de wereld ligt 90% op Antarctica. De gemiddelde dikte van de ijskap bedraagt 2200 meter en op het dikste punt is het ijs zelfs 4776 meter dik. Het meeste ijs is meer dan honderdduizend jaar oud, maar niet heel Antarctica heeft al die tijd onder het ijs gelegen.
29-09-2009 20:31

Avatar

Ik denk dat de koudste plaats waar mensen wonen ongeveer in noordoost-Siberië ligt (maar dan alleen in de winter); er is daar ook gebergte en het ligt redelijk ver van de oceaan.
Kepela | 03-08-2010 17:13Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Koudste plek aarde mensen wonen