Universum

Waarom is er een aarde?

Nou wat is de aarde eigelijk en waarom bestaat de aarde en waarom is er bijv. maar een aarde waarom weten we niet hoe de aarde ontstaan is en sijn er meer soorten planeten als de aarde

Antwoorden: Universum

Avatar

De aarde is een hoop stof. In de ruimte hangen wolken 'rommel', resten van ontplofte sterren. Als zo'n wolk groot genoeg is, en dicht genoeg, beginnnen de stofdeeltjes naar elkaar toe te 'vallen', en klonteren samen. Dat vallen gebeurt door de zwaartekracht: stof trekt stof aan. De aarde trekt ons aan. Niemand weet waarom. (bijna niemand, vreselijk ingewikkeld)
Bijna altijd maakt die valbeweging-naar-binnen een soort 'kolken', net als de draaikolk rond het afvoerputje van de aanrecht of een bad, als je er de stop uit trekt en het water wegloopt. In een rommelige stofwolk, met meer stof hier dan daar, krijg je een heleboel verschillende plekken waar stof op een hoopje valt. Al die kolken worden aparte klonten. Ons zonnestelsel, de zon met daaromheen de aarde en andere planeten, is een stofwolk die in elkaar is gevallen tot 1 grote klont in het midden met daaromheen een stel kleinere klonten. De aarde is er een van.
Zo ongeveer moet het gegaan zijn, want als we met enorme telescopen ver in de ruimte kijken zien we dat op andere plekken zo iets ook aan de gang is. Maar wat er PRECIES gebeurd is, dat weten we niet. We waren er niet zelf bij.
Maar, dus, ja er zijn vast wel andere planeten die op de aarde lijken. Ergens ver weg, bij een andere zon (=een andere ster). Maar ook vlak naast ons, onze buurplaneten, Mars en Venus, die lijken best aardig op de aarde.
Precies hetzelfde zullen twee planeten nooit zijn, de manier waarop ze gemaakt worden is veel te veel toeval. Dus is er maar 1 aarde. Heeeel misschien is er wel ergens een planeet die toevallig bijna precies op onze aarde lijkt, maar die zouden we dan anders noemen. Want 'aarde' is een naam, geen ding. De planeet waarop wij wonen noemen we 'de aarde'.
Waarom gebeurde het? Toeval. Het had ook NIET kunnen gebeuren. Of net een beetje anders.

Toen onze aarde klonterde, werd hij ZO zwaar dat het stof binnenin flink samengedrukt werd. ZO hard geplet, dat het al maar warmer werd, totdat heel die klont ZO heet werd dat-ie smolt, een grote bol lava. Toen-ie klaar was met samenklonteren, begon de aarde weer langzaam af te koelen. Daarom kun je niet meer zien dat het ooit stof is geweest - het is gesmolten en weer gestold. De buitenkant is nu koud, dus kunnen we er op leven, maar vanbinnen is de aarde nog flink heet. De gesmolten steen binnenin komt uit vulkanen soms naar boven.
Wilde je dat weten?
MartinM
10-11-2007 08:24

Avatar

Omdat God de aarde heeft gemaakt zodat wij daarop kunnen leven en gelukkig kunnen zijn. Daarom heeft God ook alles gemaakt wat wij nodig hebben, alle dieren en alle natuur.
01-02-2008 10:03

Avatar

Ik weet niet precies hoe maar ik weet wel dat god het in ieder geval NIET heeft gedaan!!
22-02-2013 18:38Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Universum