Opwarming van de aarde.

Warmt de aarde echt op?

En is de mens hier verantwoordelijk voor?
De mens kan toch nooit zoiets groots als de aarde beinvloeden?

Antwoorden: Opwarming van de aarde.

Avatar

Een onafhankelijk onderzoeksteam bevestigt wat vele wetenschappers al concludeerden: onze planeet warmt echt op.

De afgelopen tijd is er nogal wat onduidelijkheid over klimaatverandering. Fouten van het Intergovernmental Panel on Climate Change, enthousiaste klimaatsceptici en even ambitieuze klimaatwetenschappers hebben er voor gezorgd dat klimaatverandering een warrig en twijfelachtig begrip is geworden.

Onafhankelijk
Tijd voor een onafhankelijk onderzoek waarin alle data open en bloot op tafel zouden worden gelegd, zo vond onderzoeker Richard Muller. Hij verzamelde tien wetenschappers, waaronder een man die dit jaar de Nobelprijs won, en ging aan de slag. Het onderzoek werd gefinancierd door diverse organisaties, waaronder een organisatie die bijdroeg aan de lobby van klimaatsceptici.

Weerstation
De onderzoekers bestudeerden de metingen van 40.000 weerstations wereldwijd. Vervolgens werd een grafiek samengesteld waarin de afwijkingen van de temperatuur tussen 1800 en 2010 werden vastgelegd. De resultaten van de wetenschappers blijken nauw overeen te komen met de resultaten van onder meer NASA en NOAA. Klimaatsceptici deden deze resultaten eerder nog af als ‘onbetrouwbaar’. “Dit (onderzoek, red.) bevestigt dat deze studies zorgvuldig zijn uitgevoerd en dat mogelijke vooroordelen die klimaatsceptici dachten te zien de conclusies niet serieus hebben aangetast,” meent Muller.

De onderzoeksmethode en resultaten zijn op dit moment in te zien op de site Berkeley Earth. Alle gegevens worden vrijgegeven en wetenschappers kunnen nu feedback leveren alvorens de resultaten in een wetenschappelijk blad worden gepubliceerd. “Dit is de manier waarop ik decennialang wetenschap heb bedreven,” vertelt Muller. “Dit was de manier waarop iedereen het deed, totdat sommige bladen – met name Science en Nature – dat verboden. Dat was geen goede verandering.” Het feit dat klimaatonderzoek altijd achter gesloten deuren plaatsvond, zou klimaatsceptici (terecht) wantrouwig hebben gemaakt.

http://www.scientias.nl/aarde-warmt-echt-op/48769
784576 | 23-10-2011 07:18 0.0Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Opwarming van de aarde.