Melkweg snoepgoed Milky way

Is de melkweg naar het snoepgoed 'Milky way' genoemd of andersom?

Een soort 'kip of ei-vraag', maar dan anders ;-)
Wat was er eerder? De naam 'Milky way' voor het snoepgoed of de benaming Melkweg voor ons sterrenstelsel?

Antwoorden: Melkweg snoepgoed Milky way

Avatar

Ik denk niet dat wetenschappers die op zo'n hoog niveau werken een ontdekking de naam geven van een - nog niet eens universeel - snoepje. Op de verpakking van Milky Way staan er trouwens ook sterretjes afgebeeld wat min of meer bewijst dat het naar het sterrenstelsel genoemd is - en niet andersom.
P.S.: Het is volgens mij ook wel duidelijk dat het ei eerst was, want als er genetische veranderingen optreden moet dat zeker voor de geboorte zijn - het ei komt daar het dichtst bij in de buurt. Maar een kip is gewoon onstaan door natuurlijke selectie - zeer geleidelijk - zoals alle andere dieren nu - en niet FLOEP! De kwestie van 'wat was eerst' lijkt mij daarom nogal zinloos. (Maar ja, dat was de vraag niet :p )
groetjes

P.S.: 'Melkweg' vertaald in het Engels is zelfs niet eens 'Milky Way' - al lijkt dat logisch - maar 'galaxy'.

Kepela | 04-08-2010 16:16

Avatar

De maker (Frank C. Mars) heeft voor de naam en smaak zich in 1923 laten inspireren door een milkshake en het heeft niets van doen met de naam van ons melkweg stelsel (wat in het engels wel degelijk Milky Way Galaxy heet).
Amicita | 08-08-2010 07:50Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Melkweg snoepgoed Milky way