Daalt IQ onder niveau werkt

Daalt je IQ als je lange tijd onder je niveau werkt?

Anders gesteld is mijn vraag of je hersencellen achteruit gaan wanneer ze lange tijd niet gestimuleerd worden. Klinkt mij niet zo gek in de oren, maar ja... ik ben dan ook leek ;-)

Antwoorden: Daalt IQ onder niveau werkt

Avatar

Nee, je IQ daalt daar niet van. Wel is het belangrijk om je brein regelmatig aan de gang te houden. Doe bv eens een denkspelletje op internet, of los eens een kruiswoordpuzzel op. Zo blijven je grijze cellen aan de gang!
Frank | 07-04-2010 14:14

Avatar

Je IQ daalt wel als je verstand op geen enkel vlak meer uitgedaagd wordt. Ik heb wel eens gehoord dat zelfs als wij (scholieren) vakantie hebben, ons IQ met enkele punten daalt.

http://forum.i3d.net/h...aalt-na-vakantie.html:

Onderzoek Discovery: IQ daalt na vakantie.
Ik zag laatst op Discovery een interessante test waar ik graag jullie mening/opmerkingen over zou willen weten: een aantal mannen en vrouwen maakten een IQ test, uit die test bleek dat hun IQ gemiddeld 118 was. Vervolgens gingen ze 2 weken op vakantie (en studeerde/werkte dus niet). Toen ze terug van vakantie kwamen maakte ze weer een IQ test en daar uit bleek dat hun IQ gedaald was tot gemiddeld maarliefst 108! Dat zou dus betekenen dat je IQ na een vakantie (van een week of 2) met maarliefst 10 'punten' daalt!

Maar er is ook vastgesteld dat spelletjes als Braintraining etc. absoluut geen positief effect hebben (maar zelf nadenken of leren of schaken of wiskunde etc. waarschijnlijk wel).
Kepela | 10-08-2010 18:37Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Daalt IQ onder niveau werkt