Naar boven kijken nadenken

Hoe komt het dat de meeste mensen naar boven kijken als ze nadenken?

Sommige mensen doen het overduidelijk: schuin - vaak rechts - naar boven kijken als ze aan het denken zijn of zich iets proberen te herinneren. En ik betrap mezelf er ook wel een op, als ik bijvoorbeeld achter de computer na zit te denken over wat ik wil gaan mailen. Iemand enig idee waarom we dat zo massaal doen?

Antwoorden: Naar boven kijken nadenken

Avatar

Hier zijnverschillende onderzoeken naar gedaan. In de meeste gevallen blijken mensen die met de ogen naar boven kijken het visuele gebied in de hersenen aan te spreken en wanneer ze naar beneden kijken het emotionele gebied.
Er zijn zelfs aanwijzingen dat wanneer iemand naar rechts kijkt (voor de kijker naar links) een nieuwe visuele indrukken worden opgedaan en wanneer iemand naar links kijkt (voor de kijker naar recht) het visuele geheugen wordt geraadpleegd.
Waarom dit precies gebeurt is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk is het een automatische beweging die de concentratie verhoogd.
Amicita | 15-02-2010 09:40

Avatar

Het lijkt mij meer een wegkijken uit de omgeving om je te concentreren.
Ik testte net even wat ik zelf doe, inderdaad wegkijken, omhoog kijken of ogen sluiten...
Zo kwam ik tot dit antwoord.
02-05-2010 20:19

Avatar

Het heeft te maken inderdaad met of je visueel,auditief of kinestetisch bent ingesteld.de VAK zintuigen.
er staat een heel stuk over geschreven in het boek NLP voor Dummies.
11-05-2010 15:05Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Naar boven kijken nadenken