Vrouwen lage stem meer testosteron

Hebben vrouwen met een extreem lage stem meer testosteron?

Testosteron staat bekend als het 'échte mannen' - hormoon. Hoe meer mannen daarvan hebben, hoe mannelijker ze eruit zien en zich gedragen. Omdat vrouwen ook testosteron in hun lichaam hebben vroeg ik me af of een extreem lage stem bij een vrouw wordt veroorzaakt door een verhoogd testosterongehalte.

Antwoorden: Vrouwen lage stem meer testosteron

Avatar

Hoi,

op wikipedia heb ik een antwoord gevonden waar je wellicht wat mee kunt:

"...Hoe langer de stembanden zijn, hoe lager de stem klinkt. De lengte van de stembanden is doorgaans evenredig met de afmeting van het strottenhoofd..."

Bron:
- http://nl.wikipedia.org/wiki/Stemband

Het komt dus door de lengte van je stembanden en niet door een testosteron dat mensen een lage stem hebben.

Gr. René
Rene1981 | 02-01-2010 21:12

Avatar

Nou, ik zat toevallig wat te zoeken over tweelingen ( jongen-meisje ), hierbij las ik: als een meisje de baarmoeder deelt met een tweelingbroer wordt ze meer blootgesteld aan het hormoon testosteron en ondergaat daarmee een zekere masculinisatie ( mannelijke kenmerken bij een vrouw ). Nou ben ik dus het meisje van zo'n tweeling en heb inderdaad een zware stem, aan de telefoon spreken ze me soms aan met meneer. Sterker nog, mijn moeder had twee keer een jongen-meisje tweeling, en van de andere tweeling heeft het meisje inderdaad ook een zwaardere stem.

Dus misschien zorgt dit testosteron toch voor o.a. een zwaardere stem.

Gr. Ria
21-02-2010 01:07Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Vrouwen lage stem meer testosteron