Oren neus hele leven doorgroeien

Is het waar dat je oren en neus je hele leven blijven doorgroeien?

Opvallend aan echt oude mensen is dat ze vaak zulke enorme oren en neuzen hebben. Iemand heeft me eens verteld dat dit komt doordat het kraakbeen in oren en neus altijd blijft groeien - k als je allang volwassen bent. Is dat inderdaad zo of is er een andere verklaring?

Antwoorden: Oren neus hele leven doorgroeien

Avatar

Nee, het oor blijft niet groeien, maar door het verslappen van het kraakbeen gedurende je leven, lijkt het of dat het oor groter wordt. Door het verslappen van het kraakbeen gaat het oor hangen en lijkt het oor visueel groter.

De neus groeit ook niet het leven lang. Gedurende de jaren wordt de huid op het hoofd dunner en lijkt het of de neus groter geworden is.

M.vr.gr.
Rob
01-05-2011 06:27 0.0

Avatar

Oren in ieder geval :) Hoe het met de neuzen zit weet ik niet. Zelf draag ik al heel mijn leven hoortoestellen, en om de 1,5 jaar moet ik weer nieuwe oorstukjes laten aanmeten, omdat de oude niet meer helemaal passen. Het is milimeterwerk en op het blote oog niet zichtbaar. Maar met de oorstukjes (ik bewaar ze allemaal) zie je langzaam maar zeker het verschil in grootte.

Conclusie, oren groeien idd je leven lang :)
06-02-2010 00:29Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Oren neus hele leven doorgroeien