Atoomexplosie in de ruimte

Wat zou er gebeuren als je een atoombom in de ruimte laat exploderen?

Wat zou er gebeuren moest je een atoombom in de ruimte laten exploderen? Zou je dit horen of voelen?

Antwoorden: Atoomexplosie in de ruimte

Avatar

Ik denk niet dat we explosie zullen ervaren als een knal of een drukgolf. Toch is het zeker niet ongevaarlijk. Buiten dat er straling de atmosfeer in wordt geslingerd bestaat er een kans dat een deel van de atmosfeer zodanig wordt verstoord dat het zijn beschermende functie (gedeeltelijk) verliest.
Amicita | 16-01-2010 18:09

Avatar

Horen en voelen niet: in de ruimte is er geen lucht dus trillingen kunnen zich niet voortplanten.
26-11-2010 08:09

Avatar

Bij een explosie van springstof, bijvoorbeeld TNT komt zeer snel een grote hoeveelheid gas en warmte vrij. Dit ervaren wij dan als een explosie.
Dit gebeurt niet bij een kernbom, hierbij komt enkel energie vrij, dus geen gas en eigenlijk zelfs geen warmte zoals wij die ervaren. Zuivere energie, vreemd genoeg.
Wat wij zien van een N-bom is de invloed op de omringende lucht en materie wat dan een paddenstoelwolk vormt.
In de ruimte is dit er niet en wordt de vrijkomende energie volledig omgezet in straling, licht en andere waarvan sommige behoorlijk schadelijk.
Afhankelijk van de afstand zullen we hiervan dan hinder ondervinden. Maar dit is niet uitzonderlijk. De meeste sterren sturen massale straling uit. Gelukkig zijn we ver genoeg en is onze zon wat dat betreft een braaf doetje.
04-08-2014 10:49Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Atoomexplosie in de ruimte