Lichaamsbeharing

Waarom hebben de aziatische mensen (thailand,indonesie, enz.) geen lichaamsbeh?

Het valt ons op dat bij de meeste mensen in Azie practisch geen lichaamsbeharing hebben. En de hoofdharen allemaal zwart en glad. Hier hebben we allemaal verschillende haarkleuren maar daar alleen zwart. Ik vraag me af hoe dat kan.

Antwoorden: Lichaamsbeharing

Avatar

Weinig lichaamsbeharing bij het Aziatische (of Mongoloide) mensentype is een van hun lichaamskenmerken. Zo goed als het negride, australide en het blanke ras bepaalde kenmerken heeft. (Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ras_(mensheid) )

Meer kenmerken:

Het Mongoloide mensentype.

Het Mongoloide of Aziatische mensentype vormt, onder meer, en aanpassing aan koudere streken. Men spreekt in dit verband van het mongolisatieproces, waarbij, vertrekkende van de archaÔsche Aziatische bevolking een stapsgewijze evolutie gebeurde in Noord- en Noord-Oost AziŽ. Deze MongoloÔde populaties hebben zich tussen 25.000 en 10.000 jaar geleden zeer sterk uitgebreid en veroverden hierbij het grootste deel van AziŽ, met uitzondering van Voor-AziŽ, het Arabisch schiereiland, Pakistan, Afghanistan, de gebieden rond de Kaspische zee en het Voor-Indische subcontinent, die bezet waren door Kaukasoiden expansie naar het Oosten.

Typisch is de epikantische plooi van het bovenste ooglid waardoor het "spleetoogeffect" ontstaat (zie figuur - A toont een doorsnede door een Europid oog, B hetzelfde door een Mongolid oog en C toont Mongolide ogen in vooraanzicht).

De huidkleur is geel, het hoofdhaar dik, glanzend en zwart. Er is weinig aangezichts- en lichaamsbeharing. De schedel is rond met afgeplat aangezicht en neus. het sexueel dimorfisme is eerder gering.
Roan | 23-04-2007 09:23 0.0

Avatar

Lichaamsbeharing dient onder andere om warmte vast te houden. Nu is het in AziŽ nogal vaak erg heet, dus het is niet handig als je ook nog eens veel warmte vasthoudt. Je gaat meer zweten, raakt eerder oververhit etc. Individuen met weinig lichaamsbeharing hadden dus een klein voordeel tegenover degenen met veel haar. Door de evolutie zijn o.a. in India de mensachtigen met weinig lichaamsbeharing geselecteerd, met als resultaat: 'kale' mensen.
Phyde | 26-04-2007 20:07

Avatar

Als dat zo is waarom zijn zuid-europeanen best wel harig als terwijl ze in een warm gebied leven. En wat dacht je van de mensen uit midden-oosten die prachtige volle baarden kunnen laten groeien? ;)
23-09-2007 01:09Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Lichaamsbeharing