Ervaring met Studieplan?

Wie heeft er ervaringen met Studieplan?

Ik lees op verschillende plekken dat de thuisstudie-cursussen van Studieplan lijken op de cursussen van de LOI. Ik vraag me af of het wel verstandig is om een cursus bij studieplan te gaan volgen. Heeft iemand ervaringen met studieplan?

Antwoorden: Ervaring met Studieplan?

Avatar

Ja, ik!
En wat ik ervan begrepen heb, is dat Studieplan dezelfde cursussen aanbiedt als LOI alleen dan zonder de studiebegeleiding. Je krijgt dus alleen het cursusmateriaal (is overigens prima) en moet daar vervolgens volledig op eigen houtje mee aan de slag. Er is geen mogelijkheid om vragen te stellen of feedback te krijgen.
Voor mij werkte het uitstekend omdat de studiestof niet al te moeilijk was. Ik kan me echter voorstellen dat dit bij meer ingewikkelde studies wel eens lastig kan zijn.
Zsuzsa | 31-08-2009 20:57

Avatar

Beste allen, hele goede ervaring met studieplan. Heb eerst via de LOI de opleiding BKB gedaan en assurantie adviseur B. Geen examen gedaan wel een verklaring gekregen. Mensen zeggen weleens dat die niks waard zijn, maar ik heb wel mooi een baan in de financieen gekregen zonder diploma en met deze verklaring. Het wordt gewoon gewaardeerd dat je zelfinitiatief toont. Studieplan is ideaal voor iemand als ik die geen leraar begeleiding nodig heeft. Heldere lesstof, vriendelijke klantenservice die echt willen helpen. Ik heb wat webistes met ervaringen over zelfstudie gelezen en ik heb een vermoeden dat het telkens dezelfde mensen zijn die klagen. Het begrip zelfstudie betekent eigen initiatief tonen, zelf je zaakjes goed regelen en niet verwachten dat alles voorgekauwd wordt. Ik ben erg tevreden in ieder geval
29-12-2009 16:22

Avatar

Hallo!

Ik heb een vraagje, ik zit er over na te deken om de cursus praktische psychologe te gaan volgen via studieplan. Ik kan dan aan het einde een ceretificaat aanvragen. Maar hoe kunnen zij nou je gemiddelde cijfer weten en je een certificaat geven als ze niet eens weten wat je hebt gedaan? ik kan het namelijk dan niet insturen zoals met de andere zelfstudies zoals NTI en LOI met WEL een docent die het voor je nakijkt.
Kan iemand mij vertellen hoe dat zit?
05-01-2010 22:30Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ervaring met Studieplan?