Vrouwen gelijktijdig menstrueren

Hoe komt het dat vrouwen gelijktijdig gaan menstrueren als ze veel samen zijn?

Zet een groepje vrouwen een tijd lang bij elkaar en langzamerhand verschuift hun menstruatiepatroon zodat ze uiteindelijk bijna allemaal gelijktijdig ongesteld worden. Daar is vast wel een wetenschappelijk verklaring voor. Iemand een idee?

Antwoorden: Vrouwen gelijktijdig menstrueren

Avatar

Waar haal jij deze wijsheid vandaan? Ben toch wel benieuwd...
Frank | 08-07-2009 22:21

Avatar

Dat heb ik allereerst al een paar keer in tijdschriften en op internet als 'weetje' voorbij zien komen.
En verder ken ik het ook uit ervaring! Ben wel eens een tijdlang heel intensief met een aantal vriendinnen opgetrokken en inderdaad kwamen onze menstruatieperioden steeds dichter bij elkaar te liggen.
Vind het heel maf en ben daarom reuze benieuwd waar dat toch door komt :-)
08-07-2009 23:50

Avatar

Sorry, dat ik me als man in een vrouwen onderwerp meng.
Ik heb zelf in mijn pubertijd op een jongensschool gezeten en ik had toen alleen maar mannelijke vrienden en ik had het er helemaal niet naar mijn zin.
Ongeveer op mijn negentiende besefte ik overduidelijk dat ik ongeloofelijk a-seksueel was.
Toen heb ik me heel lang en vaak bezig gehouden om in de bibliotheek en bij het nisso te achterhalen wat daar de oorzaak van was, naar een sexuoloog durfe ik niet.
Ik had van mij zelf uit het gevoel dat het een hormoon verstoring moest zijn, vooral omdat ik voor die school wel bepaalde pre-puberale gevoelens had over kussen verliefdheid naar meisjes en zo.
Over vrouwen en hormonen was ik dit ook tegengekomen.
het op een Engelse meisjesschool was opgemerkt door het personeel dat meisjes daar heel mannelijk gingen kleden en gedragen.
, maar ook wat gedrag betreft ze boerde en ruften meer, en in ruzies en zelfs gevechten waren was dat volgens het schoolpersoneel op een hele mannelijke manier.
Een mogelijke oorzaak werd aangedragen, doordat er geen jongens in de omgeving aanwezig waren ze zich niet vrouwelijk hoefde te gedragen.
Het was ook opgevallen dat ze zich ook verhoudingsgewijs veel met mannen interesses gingen bezighouden, zoals techniek en dat ze minder intressen kregen in huishoudkunde en verzorging van kinderen babies.
een tweede oorzaak werd aangedragen dat ze zich in een vrouwengroep gegeefde ze verhoudingsgewijs meer testosteron aan maakte, wat hun gedrag beinvloede.
In de jaren 90 had ik deze onderwerpen ook in een BBC documentaire gezien, ik baal tot de dag van vandaag dat ik niet weet waar de wetenschappelijke bron is.
Het lijkt me heel erg belangrijk dat ze dit onderwerp goed onderzoeken.
07-07-2011 14:32Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Vrouwen gelijktijdig menstrueren