Raadsel: Mensen in de rij, Help!

Wie weet het antwoord op dit raadsel?

Hallo allemaal,

Iemand heeft mij dit raadsel gegeven om op te lossen en ik kom er niet uit. Het gaat zo: Er staan 10 mensen in een rij. Ze hebben allemaal mutsjes op van verschillende kleuren. Ze weten niet van zichzelf en van degene die achter hem/haar staat welke kleur hij/zij heeft.
Degene die achterin de rij staat kan dus alles zien en de eerste die in de rij staat weet dus helemaal niks. Ze mogen van tevoren iets afspreken maar ze mogen niet van mutsje wisselen en ze mogen maar 1 keer een kleur zeggen. Je moet minimaal 9 van de 10 mensen de goede kleur laten zeggen.
Mijn 2 hints zijn: even en oneven

Help me want ik kom er niet uit!

Max

Antwoorden: Raadsel: Mensen in de rij, Help!

Avatar

Nee, dat kan niet want je mag maar 1x wat zeggen en als bijv. nummer 5 de kleur van nr. 4 zegt is de kans groot dat hij de verkeerde kleur zegt omdat zijn muts misschien niet dezelfde kleur heeft. Dit kan dus niet...
Iemand nog andere oplossingen? Ik hoor ze graag!

Groetjes Max
Maxwindau | 10-06-2009 15:57 0.0

Avatar

Alleen de eerste in de rij ziet niet welke kleur hij op heeft, maar de overige 9 zien wel de kleuren van de personen voor hen. Dus de achterste 9 van de rij noemen de kleur van de mutsen van de personen voor hen. Tis eigenlijk heel simpel!
Frank | 10-06-2009 15:42Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Raadsel: Mensen in de rij, Help!