Telefonie-landencode

Hoe komen landen aan hun telefonie-landencode?

Als je naar of vanuit het buitenland belt, moet je eerst een apart nummer draaien voor het land waarheen je belt, waar komen die landcodes vandaan?

Antwoorden: Telefonie-landencode

Avatar

De wereld is opgedeeld in volgende regio's: Noord-Amerika (1), Afrika (2), Europa (3 & 4), Zuid-Amerika (5), AustraliŽ en Antarctica (6), Oost-Europa (7), AziŽ (8), Midden-Oosten (9).

Alle landen zijn vervolgens voorzien van een eigen landnummer. Nederland heeft bijvoorbeeld 31 en BelgiŽ heeft 32 als landnummer.

Zoals met alle telefoonnummers kan een landcode niet een voorvoegsel zijn van een andere landcode, dus bijvoorbeeld omdat er een landcode 7 is (voor Rusland en Kazachstan), kan de landcode 71 niet meer toegekend worden.

Landcodes worden soms gewijzigd. Toen landcode 37 van Oost-Duitsland vrijkwam na de vereniging met West-Duitsland, werden de codes 370Ė379 toegekend aan diverse landen die nog geen eigen landcode hadden, zoals Andorra en diverse landen die voortkwamen uit de voormalige Sovjet-Unie.

Bron: wikipedia
Geert93 | 24-06-2008 11:32 0.0Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Telefonie-landencode