Lamp magnetron

Waarom brand een lamp in een magnetron?

Naar aanleiding van het volgende filmpje op Youtube:


Waarom gaat de lamp eigenlijk branden? Het krijgt immers geen electriciteit. Komt het wellicht door de hitte die de magnetron uitstraald of is het iets anders?

Antwoorden: Lamp magnetron

Avatar

Een magnetron geeft een soort van elektrische schokjes. Dit vangt de lamp op en gaat branden. Dit is ook de reden waardoor je geen zilver folie in een magnetron kan doen.
NickvE | 14-01-2007 11:54 0.0

Avatar

Ik weet het niet zeker maar persoonlijk denk ik aan het volgende:

In veel lampen zit een gas om er voor te zorgen dat het gloeidraadje minder snel stuk gaat. Wanneer je stroom door een gas laat lopen licht het gas op. Denk maar aan een normale TL-buis. Zoals op de video te zien is licht niet het gloeidraadje maar het gas op dus ik denk dat er in de magnetron een elektrisch veld bevind. Dit veld stuurt elektriciteit door het gas in de lamp. De lamp gaat daardoor gloeien.

Nogmaals, deze theorie heeft garantie tot aan de voordeur, maar persoonlijk denk ik dat dit de oorzaak is.
14-01-2007 11:39

Avatar

Volgens mij zit er in een magnetron alleen maar een lamp zodat je kan zien wat erin zit. Puur met doel lichtgeven dus.
06-03-2007 09:28

Avatar

@Anoniem, volgens mij heb je de hele kwero niet gelezen. Het gaat niet om de lamp in de magnetron zelf maar als je een lamp in de magnetron legt. Zie filmpje!
Webbie | 06-03-2007 11:19Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Lamp magnetron