Wel of niet gezond....

Hoe slecht is afkoeling v.d. spieren?

Mijn dochter is een gezond meisje van bijna 15 jaar en speelt vollybal. Zij is nu ook begonnen met te trainen voor de Nijmeegse marikenloop.
Afgelopen zaterdag wilde zij 's ochtends voordat ze een wedstrijd zou spelen in Druten een paar kilometer gaan hardlopen. daarna douchen, in de auto op weg naar de sporthal en vandaar uit naar de sporthal in Druten. Tot slot de warming up en de wedstrijd. (2 uur na het einde v.h. hardlopen)Ik vind dit geen gezond/goed idee: teveel afkoeling tussen rennen en volleybal en dat dit niet goed is voor de spieren.

Antwoorden: Wel of niet gezond....

Avatar

Een warming-up 2 uur voor de wedstrijd heeft geen zin, omdat de periode er tussen té lang is. Je warmt jezelf op, om daarna een sportinspanning te doen. Als je je opwarmt, moet je natuurlijk niet té lang wachten met je inspanning, omdat het effect van de warming-up dan weg is.
Douchen na de warming-up heeft ook geen zin, omdat je erna eigenlijk gelijk aan de bak moet. Hier staan een paar nuttige oefeningen: http://www.vvsport.be/...ingen%20warming-up.htm
Succes!
Frank | 06-03-2008 11:33 0.0

Avatar

Volgens mij lees ik je vraag anders dan Frank: je zegt toch dat je dochter eerst lekker gaat hardlopen, gaat douchen, de auto in en vervolgens in de sporthal weer een warming up doet voordat ze met haar wedstrijd begint? Op het moment dat ze een goede warming up doet vlak voor haar wedstrijd en ook rustig afkoeld na het hardlopen (en niet direct onder de douche springt) is er niets aan de hand! Gewoon een gezonde, sportieve dochter ;-)
Petra | 07-03-2008 22:48Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wel of niet gezond....