Maan en zonsverduistering

Waarom zijn er zo vaak maansverduisteringen?

De maan draait elke maand om de aarde. De aarde draait in een jaar om de zon. Maar, wanneer de aarde tussen de maan en de zon instaat is er sprake van een maansverduistering. Maar in feite gebeurd dit dan toch elke maand? Want de maan draait in een maand achter de aarde? Hoe kan dat? En waarom komt een zondsverduistering minder vaak voor?

Antwoorden: Maan en zonsverduistering

Avatar

Dubbelvraag. Zullen we deze leeg laten? Da's voor iedereen handiger, lijkt me.
MartinM | 15-01-2008 17:18

Avatar

Ehm nou ik heb in de andere vraag niet echt een antwoord gekregen...
17-01-2008 11:07

Avatar

Welles! 232 woorden en meer dan duizend letterjes. ;-)
Wat was er niet goed aan? Te simpel, te moeilijk? Niet duidelijk? Het ontbreken van het effect van de aardbaan om de zon? Vraag gerust door. (Op die andere vraag, lijkt me het handigst.)
Oh, en goede raad: word lid, anders duurt het steeds zo lang voordat je reactie hier verschijnt.
MartinM | 18-01-2008 10:24

Avatar

Een maansverduistering zoals we dat een paar dagen geedeln midden in de nacht meemaakten zien we in Nederland pas weer terug op 28 september in 2015. Dan zijn we weer 7 jaar ouder. De kinderen komen jou wellicht wakker maken in plaats van andersom.Alles wat daarvoor nog verduisterd wordt valt of rond zonsopgang (21 december 2010)of in de zomer (15 juni 2011).In beide gevallen is de helderheid twijfelachtig.Dat kan in 2015 trouwens ook het geval zijn indien de nodige wolken de sfeer weer bederven.Op 16 augustus 2008 vindt trouwens nog een maansverduistering plaats, maar dat is slechts een gedeeltelijke verduistering. Zet het in je Agenda!Amsterdam had dit keer veel geluk met zijn redelijk heldere hemel, want de inwoners van Den Haag keken naar een grijs wolkendek.
24-10-2015 18:03Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Maan en zonsverduistering