Was God er altijd al?

Hoe kan het dat God er altijd geweest is?

Hoe kan het dat God er altijd al geweest is. als in de bijbel staat dat hij de Alfa en de Omega is.( het begin en het einde) Hij zegt ook dat overal een begin is en een einde. Ik snap dan niet dat God er ineens was. Er moet wel ergens een begin geweest zijn. Wie kan mij helpen?

Antwoorden: Was God er altijd al?

Avatar

Die vraag is onmogelijk om te beantwoorden
Cervantes | 01-11-2007 15:35

Avatar

Het idee, denk is, is dat god IN alles zit. Hij is de oerbron van alles. De reden, de oorzaak van alles wat er is. Dus er was niets voordat god er was. Ik denk dat je het zo moet lezen.
Ik weet het: dat beantwoord de vraag niet, want je zit nog steeds met het moment van het ontstaan van okee-eerst-god-en-dan-de-rest-pas. Maar misschien vind je rust in het idee dat de bijbel (denk ik) beDOELT dat god het allreerste, allerkleinste zaadje was waaruit alles, heel het heelal, gegroeid is. De oerlevenskracht. En zonder dat zaadje groeit niets.
Wanneer is het heelal begonnen? MET god weet jij het niet, maar ook zonder dat je god 'mee laat dioen' in die vraag: niemand weet het.
Maar wat mij betreft: ik denk niet dat ALLES wat in de bijbel staat PRECIES ZO ook LETTERLIJK ECHT gebeurt is. Volgens mij is veel wat er staat een tikkie overdreven of een beetje opgefleurd om het duidelijker te maken wat er nou eigenlijk bedoeld werd. Kijk maar naar het verhaal van Noach: hoe krijg je ooit ALLE diersoorten van HEEL de wereld binnen zes weken in een boot? En alle bomen dan? Dat verhaal kan onmogelijk precies zo gebeurd zijn, maar dat geeft niet. Het gaat om het idee.
Dacht ik zo.
MartinM
10-11-2007 10:02

Avatar

We moeten niet prberen God te begrijpen, want dat lukt toch niet, er is geen klinkklare uitleg voor. God is groter dan we kunnen denken, machtiger dan we kunnen denken en ga zo maar door... dus we kunnen het nooit weten
11-11-2007 01:01

Avatar

Proberen, vind ik, kan geen kwaad. Het scherpt de geest. Bovendien, ALS je god zoekt en dichter bij hem wil komen, dan lijkt het mij juist wel goed om over dit soort dingen te 'mediteren'. En nog bovendiener, god een BEETje beter begrijpen moet lukken. Zie genesis 3:22. Na het appel-incident in Eden zegt god: 'Ziedaar, de mens is nu geworden als Wij, hij heeft kennis van het goed en het kwaad.' Zoals de slang ook beloofd had, 'Als goden zult gij zijn.' (3:5). Als we dan 'als Hem' zijn, hebben we dan ook niet een beetje de plicht om die duur betaalde kennis te gebruiken om hem beter te begrijpen en dichter bij te komen? Zie ook: de begraven talenten en het licht onder de korenmaat.
MartinM | 11-11-2007 08:00

Avatar

Jij weet écht veel hee! is wel goed howr;) kdacht dat jij heidens was? ofni?
13-11-2007 19:55

Avatar

Ben ik ook, maar ik ben reuze katholiek opgevoed. En je hoeft niet in god te geloven om de bijbel een mooi boek te vinden. Dat is het soms best wel.
MartinM | 13-11-2007 20:12

Avatar

Omdat God eeuwig is. Er bestaat eigenlijk geen tijd, alleen hier op de aarde. Dus we leven eigenlijk altijd in het nu. Alles wat er is gebeurd en zal gebeuren gebeurt nu.
Irisi | 26-01-2008 21:26Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Was God er altijd al?