Irritante Vraag

Als shampoo kleur heeft, waarom is het schuim dan wit?

Een moeilijke vraag. Niemand weet hem.
Een wetenschappelijk vraag, en de conclusie vind je niet gauw. Wie hem probeert uit te zoeken, raakt snel in de war of geeft het op.
Ik raakte in de war, misschien weet Alice het!
Misschien...

Antwoorden: Irritante Vraag

Avatar

De basis van shampoo is zeep. Als je zeep in water oplost, geeft het schuim. Dit schuim is altijd wit, onafhankelijk van de kleur shampoo. De kleur in een shampoo, mengt zich nl niet met het schuim, snappie?
Frank | 12-11-2007 11:53

Avatar

Frank, oneens. Ik denk dat het hem zit in het feit dat de belletjes waaruit het schuim bestaat ZO een dun velletje hebben, dat je de kleur die erin zit gewoon niet meer ziet. Net als een serieus geblazen zeepbel, is zo'n belletje doorzichtig, of zo goed als. Met een micro-beetje shampo kun je een giga-hoop schuim maken. Het meeste daarvan is water en lucht. Het micro-beetje kleur gaat gewoon verloren in die hoop water en lucht.
Licht dat op schuim valt, schijnt door de doorzichtige belletjes het schuim in, kaatst as 'n gek tussen en door die miljard belletjes rond en komt totaal verstrooid weer naar buiten. En totaal verstrooid licht zien wij als wit.
Verzin ik ter plekke, dus schiet er maar op. Misschien ben ik de war geraakt, maar opgeven?
NOOIT!
MartinM | 12-11-2007 17:43Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Irritante Vraag