Het heelal

Waar houd het heelal op?

Is er een einde aan het heelal? Ik bedoel die kan toch niet doorgaan en doorgaan? En als er dus een einde is, waar is die en hoe ziet die er uit? Zouden mensen daar kunnen komen?

Antwoorden: Het heelal

Avatar

Het zit anders: Je kan het heelal voorstellen als een rondje, net als de aarde!

Stel, de aarde is nu even new york. Dan is de zon ergens in new jersey bijvoorbeeld, en waar nederland ligt, zit de poolster.

Nu kan je dus vanuit de aarde beginnen met reizen, en na een hele hele hele hele hele hele (je begrijpt het, bijna oneindig lang!) lange tijd, kom je weer terug bij de aarde uit. Je bent dus een 'rondje' gevlogen.


Dit is niet de absolute waarheid, maar een prima denkwijze voor vragen als deze.
Link0007 | 27-10-2007 18:04

Avatar

Ok waar zit dan het heelal in als het een rondje is. heb theorie wel eens vaker gehoord maar dan zou er buiten het heelal weer wat anders moeten zijn
18-12-2008 19:52

Avatar

Volgens mij is het zo dat heel hoog de hemel eindigt en dat daarachter niks meer is, niks dus ook geen tijd je kunt er niet heen want het is er niet
21-05-2012 23:49

Avatar

Ik verwacht dat er 'achter' het heelal een soort 4e dimensie zit. De eerste 3 kennen we... oude spelletjes zijn 2d... de wereld is 3d en 4d is iets wat wij gewoon niet kunnen begrijpen... Hoe wil je iemand (in theorie), die net uit een 2d komt uitleggen wat 3d is?
22-06-2012 02:03Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Het heelal