Waren de goden kosmonauten?

Waren de goden kosmonauten?

In een boeiend relaas toont Von Dšniken aan dat de aarde in het verre verleden bezoek uit de ruimte gehad heeft en dat deze kosmonauten verschillende culturen sterk beinvloed hebben. Er zijn nog sporen van lanceerplaatsen; Er zijn afbeeldingen in grotten en op stenen tafels; Er zijn mythen en sagen over deze 'goden', en hun afstammelingen, de halfgoden, enz.; Er zijn beschrijvingen in de bijbel (o.a. EzechiŽl I en waar sprake is van Mozes' Ark des Verbonds), in de Mahabharata en in het Gilgamesh-epos. Er zijn gebouwen of rtiines, waarvan de bouw alleen maar mogelijk was als deze 'primitieve culturen' over andere hulpmiddelen dan alleen maar bijlen, hamers, touwen en mankracht beschikten, en er zijn sporen die er op wijzen dat al eerder atoomexplosies op aarde hebben plaatsgehad. Er zijn duizenden jaren oude zeekaarten, waar niet alleen Amerika maar ook de bergen van de Zuidpool onder de ijskap op staan. Prof dr. Fred L. Polak stelt in zijn voorwoord, dat we ons zeer kritisch ten opzichte van dit boek moeten opstellen, maar dat we ons niet voor de feiten mogen afsluiten. 'Von Dšniken stelt weliswaar gedurfde, maar dwingende vragen, die van de zijde der officiŽle wetenschap aandacht en beantwoording verdienen.' Die gedurfde ideeŽn zullen ook voor sceptische geesten een bijzonder stimulerende functie vervullen.

De "futuroloog" prof. dr. Fred L. Polak schreef in zijn Voorwoord dat het hem niet zou verwonderen "wanneer deskundigen straks... dit werk... naar het rijk der fabelen (zouden) verwijzen".

Is alles wat Erich von Daniken schreef in zijn boek nu weerlegd?

Antwoorden: Waren de goden kosmonauten?

Avatar

Juist toen Von Dšniken zijn boek uitgaf, werd volgens Ronald Story die het boek schreef: ďVon Dšniken weerlegdĒ, hij in hechtenis genomen wegens fraude en valsheid in geschrifte. Het is dus niet verwonderlijk dat ook in zijn boek regelmatig vervalsingen, leugens en overdrijvingen voor komen, en zelfs geknoei met foto's. Zo beweert hij bijvoorbeeld ooit in 1972 te zijn rondgeleid in een grottencomplex te Ecuador door Juan Moricz, een Zuid-Amerikaans onderzoeker, wat later door deze Moricz helemaal is ontkend.

Ook veel van zijn theorieŽn zijn puur giswerk en bevatten geen enkel bewijs. Zijn theorie dat Soddom en Gommora zouden zijn vernietigd door een atoomexplosie is volledig wetenschappelijk weerlegd. Een aardbeving gevolgd door explosies van natuurlijke gassen die daar aanwezig waren zorgden voor deze totale vernietiging.

Ook zijn zogenaamd bewijs van de astronaut van Palenque is helemaal niet juist weergegeven want nergens vermeldt hij dat er nog tekeningen aanwezig zijn in Palenque met zulke symbolen. Die zelfs duidelijk aantonen dat hier wordt gesproken over een afbeelding van de bewaker van de onder-wereld, een maÔsplant, en een kruis met tweekoppige slang waartussen de heerser Pacal is afgebeeld zwevend tussen twee werelden.

Stonehenge, de piramides en de beelden op het paaseiland zijn allen met mensenhanden gekapt en terplaatse gebracht en niet door goden gemaakt. De werktuigen, vuistbijlen en woningen van deze mensen zijn allen door archeologen terplaatse gevonden. Men heeft zelfs nu bewezen dat het perfect mogelijk was om dit alles met de bestaande middelen van toen te bouwen.

Ook de Nazca lijnen kunnen zelfs helemaal geen landingsplaatsen zijn aangezien sommige lijnen recht de heuvels en bergen in lopen. Trouwens zie ik ook niet in waarom hoogontwikkelde ruimtevoertuigen landingsbanen nodig zouden hebben? Tekeningen op scherven en rookputten die ginds gevonden zijn tonen aan dat deze indianen beschikten over rookballonnen van waaruit zij de tekenaars konden leiden.

http://members.multimania.nl/guiver/newpage27.htmlhttp://ancientaliensdebunked.com/
784576 | 06-04-2012 11:17

Avatar

Von Dšniken gebruikte o.a. Oud-Egyptische reliŽfs als bewijs voor zijn theorieŽn over ruimtewezens. Maar de oorspronkelijke inscriptie is in de oudheid bewerkt. Nieuwe en oude hiŽrogliefen zijn met elkaar versmolten en vormen de vreemde figuren.

Waren de goden kosmonauten?" target="_blank">Waren de goden kosmonauten?

Waren de goden kosmonauten?" target="_blank">Waren de goden kosmonauten?

http://historianet.nl/...s-bouwden-de-piramiden

http://members.tripod.com/a_u_r_a/abydos.html
784576 | 17-06-2012 10:15Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Waren de goden kosmonauten?